Videó: Egy szomjas turista bemászott a Trevi-kútba, hogy megtöltse üres üvegét

Mivel Olaszországban ezen a nyáron rekord hőség uralkodik, érthető módon a turisták megoldásokat keresnek az elviselhetetlen forróság ellen. Azonban egy szomjas turista szélsőséges megoldást választott, és bemászott a Trevi-kút közepére, hogy megtöltse vízzel az üres palackját – írja a Travel and Leisure.

Az interneten terjedő videón jól látható, amint egy nő bemászik a Rómában található történelmi Trevi-kútba, hogy megtöltse vízzel az üres üvegét. A rendőrök pillanatokon belül közbeléptek, sípszóval figyelmeztették, felszólították, hogy azonnal jöjjön ki a kútból. A nő azonban kényelmesen befejezte a palackja csordultig töltését, majd kimászott a kútból és bocsánatot kért a rendőröktől a tette miatt.

Az eset a bámészkodók és az internetezők körében is hatalmas felháborodást váltott ki. Sajnos idén nem ez az első alkalom, hogy az emberek behatolnak a híres olasz szökőkútba. 2023 májusában klímaaktivisták szenet öntöttek a Trevi-kútba, így a szökőkutat le kell engedni és ki kell takarítani, mellyel több mint 300 000 liter vizet pazaroltak el, mondta Roberto Gualtieri, Róma polgármestere.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Vvoe)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek