Két alvó, részeg turistát találtak az Eiffel torony tetején

Két alvó, amerikai turistát találtak a párizsi Eiffel-torony magaslatán, miután előző este kikerülték a biztonsági intézkedéseket - közölte a TheGuardian.

A két betolakodó a torony második és harmadik szintje között éjszakázott - a kép illusztrációForrás: Anadolu Agency / Mustafa Yalcin

A biztonsági őrök kora reggel találtak rá a férfiakra, még az előtt, hogy a kilátótorony reggel 9-kor megnyitott volna - közölte a köztulajdonban lévő Eiffel-torony üzemeltetője, a Sete. A párizsi ügyészek szerint a férfiak azért ragadtak fent a kilátóban, mert már becsípve mentek fel, majdnem zárás előtt.

A részeg amerikaiak a csillagok alatt töltötték az éjszakát, a torony második és harmadik szintje között, ami általában a nyilvánosság elől el van zárva. De szerencsére sem saját magukra, sem másra nem jelentettek nyilvánvaló veszélyt, és nem okoztak károkat sem.

Az események visszakövetése után kiderült, hogy miután a páros augusztus 13-án este 22:40 körül kifizette a belépőjegyet, átugrották a biztonsági korlátokat, majd a torony tetejéről lemásztak a lépcsőn. A helyszínre tűzoltókat, köztük a veszélyes magasságból való mentésre speciálizálódott egységet küldtek a szabálysértők mentésére. Az eset után mindkét férfit a párizsi rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra. A Sete közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz ellenük. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek