Csúnyán megrongálták Barcelona utolsó telefonfülke-könyvtárát

Korábban egy nagyobb anyagunkban írtunk arról milyen sokféleképpen lehet újrahasznosítani a használaton kívüli telefonfülkéket. Szerte a világban megannyi módon élesztették már újra őket. Van amelyik mini kávézóként, képgalériaként, vagy könyvtárként éli újra a virágkorát.

A fülke egyelőre nem működik; a Twitter hozzászólások szerint a helyiek nagyon szomorúakForrás: @jaumecollboni / Twitter

Barcelona városában is átadtak egy ilyen újjáélesztett telefonfülkét nemrég, méghozzá az utolsót, ami a városban található. A Szent György-napi könyvünnep alkalmából felavatott könyves kabin felszereléséről még 2017-ben döntöttek a helyiek.

Amellett, hogy 200 könyv befogadására alkalmas könyvcserepontként működik, mobiltöltő és wifi is van benne. A fülke átalakítása és telepítése több mint 73 ezer euróba (27,6 millió forint) került.

Néhány nappal átadása után azonban vandálok rongálták meg a teljesen zárt utcai telefonfülkét – írta a La Vanguardia című napilap cikke szerint az MTI.

A kabin több elemét összetörték, üvegére graffitit festettek, és ellopták az információs érintőképernyőt.
A telefonfülkét annak ellenére rongálták meg, hogy az önkormányzat igyekezett "vandálbiztossá" tenni dupla üvegezéssel és számkódos zárral. Amíg helyreállítják a károkat, a kabin nem üzemel. A károkat, átszámítva több millió forintra becsülik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek