Újra látogatható a világ legromantikusabb tengerparti sétánya

Korábban már beszámoltunk róla, hogy hamarosan újranyit Olaszország és a világ egyik legromantikusabb tengerparti sétánya, a Via dell'Amore, azaz a Szerelem ösvénye. Jó hír a most Olaszországba utazóknak, hogy a sétány egy részét a múlt hónapban már megnyitották, de a teljes szakaszt várhatóan csak 2024 júliusától vehetjük birtokba – írja a CNN. 

A szerelmesek sétánya Olaszországban 5 euróért látogathatóForrás: Shutterstock/Alberto Masnovo

Az olaszországi Cinque Terre Nemzeti Parkon át haladó sétányt még 2012-ben zárták le földcsuszamlás miatt, ám a hosszas felújítás után a szerelmesek ösvényének első szakasza most újra látogatható. A sétány az UNESCO Világörökség részét képező Cinque Terre szívében megbúvó két festői falut, Riomaggiore-t és Manarolát köti össze. 

Az ikonikus útvonal meglátogatásához a turistáknak előzetesen, online kell jegyet vásárolni, ami 5 euróba kerül, a maximum harminc fős csoportokat pedig félóránként helyi idegenvezető kíséri majd. A helyi lakosok ingyen sétálhatnak az ösvényen, de jó tudni, hogy a Via dell'Amore éjszaka zárva tart, két bejáratát pedig kamerarendszer őrzi – olvasható a TimeOut oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek