Ősszel már napi szinten repülhetünk ebbe a népszerű erdélyi városba

Brassót a történelmi Erdély egyik fővárosaként tartják számon. A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér vezetői most a létesítmény közösségi oldalán jelentették be, hogy ősszel indul a budapesti közvetlen járat a népszerű erdélyi városba – adta hírül az Airportal. 

Brassó látképeForrás: Shutterstock/Ecstk22

Korábban Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette be, hogy megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat elindításáról, így a Székelyföldhez közel eső repülőteret napi szinten lehet majd elérni Budapestről. 

A Wizz Air légitársaság egyébként Brassóból Londonba már működtet járatokat. A brit főváros Romániában a legkeresettebb külföldi úti célnak számít az ott dolgozó számos román vendégmunkás miatt. A Wizz Air gépei hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – szállnak fel a brassói repülőtérről. Továbbá a Dan Air román légitársaság is új úti célokat ígért: Párizsba, Oslóba és Dubajba indítanak járatokat a brassói repülőtérről.

Júliusban több mint 10.000 utas fordult meg a brassói repülőtérenForrás: Shutterstock/Dana.S

Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél több légitársaság telepedne meg Brassóban, minél több úti céllal és versenyképes árakkal. Júliusban, a repülőtér működésének első teljes hónapjában 10 044 utas fordult meg a terminálokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek