Turistaadót vezetne be a zarándokok egyik legkedveltebb célpontja

A spanyolországi Santiago de Compostela újdonsült polgármestere bejelentette, hogy turistaadót tervez bevezetni a város túlzsúfoltságának csökkentésére.

Santiago de CompostelaForrás: Shutterstock

A katolikus világ egyik leghíresebb zarándokhelye, Santiago de Compostela, a Franciaországon és Spanyolországon keresztülhaladó útvonalak hálózatának, a Szent Jakab-útnak (Camino de Santiago) a végső állomása. Rengeteg zarándok vág neki minden évben, hogy elérje a város csodálatos katedrálisát, és megszerezze a Camino bizonyítványt, amely igazolja a legalább 1000 kilométer hosszú zarándoklat megtételét.

A tömegturizmus robbanásszerű növekedésével manapság már inkább szabadidős és egészségügyi, mint vallási és spirituális célokat szolgálnak ezek az útvonalak. Santiago de Compostela pedig azon népszerű úti célok közé tartozik, amelyek a túlturizmus áldozataivá váltak.

„Azt szeretném, hogy ez a város ne csak egy turisztikai célpont és vidámpark legyen" - mondta az új polgármester Goretti Sanmartin az Europa Press szerint. Véleménye szerint a turizmusból származó károk kezdik felülmúlni az előnyöket, mivel a helyi lakosok egyre nehezebben találnak megfizethető és tisztességes lakást a központban.

Sanmartín kifejtette, hogy adóra van szükség a turizmus kiadásaink fedezésére, de hozzátette, "tervezett és ellenőrzött növekedést szeretne, hitelességen és örökségen alapuló ajánlattal". De a díj részleteiről még nem döntöttek véglegesen - írja a themayor.eu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek