Betiltják a füvezést Amszterdam belvárosában

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú turistabuszokat kitiltják Amszterdam belvárosából, az új szabályok értelmében pedig hamarosan tilos lesz nyilvánosan füvet szívni a város híres piros lámpás negyedében – olvasható a Time Out oldalán. 

Amszterdam piros lámpás negyedeForrás: hurricanehank/Shutterstock

Amszterdam nem csak hihetetlen múzeumairól, szép csatornáiról, és színes holland barokk épületeiről híres. Számos hangulatos amszterdami kávézóban a kannabiszt legálisan árulják, amelyek évente több ezer látogatót vonzanak.

Ám annak érdekében, hogy a várost élhetőbbé tegyék a lakosok számára, Amszterdam vezetősége bejelentette, hogy hamarosan illegálissá teszi a füvezést az utcákon a piros lámpás negyedben, más néven a De Wallenben. 

A tilalom az új "Maradj távol!" kampány része, amely felszámolja a fegyelmezetlen turisták által okozott zavargásokat. Az új szabályok korlátozzák a szexmunkát és az alkohol árusítását is bizonyos órákban. A belvárosban lévő bároknak és éttermeknek mostantól hajnali 2-ig be kell zárniuk, a bordélyházak pedig, amelyek hagyományosan reggel 6 óráig tartanak nyitva, már hajnali 3-kor bezárnak. 

A városban egyre több a garázda turistaForrás: Shutterstock.com

A turisták kávézókból való teljes kitiltása is tervezés alatt áll egy ideje, de ezek az új intézkedések a város első komoly erőfeszítései a drogturizmus visszaszorítására. Ha ezek a törvények nem működnek, a hírek szerint legközelebb betilthatják a füvezést a kávézók teraszain is. Az új törvények május közepétől lépnek életbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek