Négy hűsítő, egzotikus úti cél, ha menekülnél a kánikulából

Ha egzotikus helyre vágyunk, viszonylag kevés közvetlen repülőjáratot találunk Magyarországról, bár már átszállás nélkül elérhető többek között Jordánia, a szaúdi Dzsidda és az egyiptomi Gurdaka is. Ha azonban bevállalunk egy dubaji, városlátogatással egybekötött átszállást, tovább bővülnek a lehetőségeink.

Az Emirates Budapestről naponta induló járataival olyan helyekre juthatunk el, amelyek kitűnő felfrissülést kínálnak a jelenlegi kánikulában. A járat leszáll Dubajban, hogy egy kis pihenőt követően onnan lehessen tovább utazni egy csatlakozó járattal. Maga a köztes megálló pedig remek alkalmat kínál arra, hogy a nyaralás előtt vagy után felfedezzük a várost, amely a világ legmagasabb felhőkarcolóit, legnagyobb bevásárló központjait, legkülönlegesebb mesterséges szigeteit rejti. Az Emirates összegyűjtötte a legnépszerűbb úti célokat a nyárra.

Dubaj után irány egy hűsítő, egzotikus úti célForrás: Emirates

Irány Tokió és a Fuji-hegy – Japán

Japán fővárosa egész évben tartogat felfedeznivaló helyeket mind építészetével, mind pedig kultúrájával, ám minden idelátogató számára szinte kötelező megcsodálni Fudzsiszant, Japán legmagasabb hegyét, amely Tokióból vonattal vagy busszal is megközelíthető. A nyár kifejezetten kedvez azok számára, akik szeretnének a Fuji-hegyen kirándulni, mivel az év más időszakaiban a földcsuszamlások miatt gyakran nem engedélyezett a túrázás. A hegy a Fudzsi-Hakone-Izu Nemzeti Parkban fekszik, körülötte pedig öt képeslapra való tó is található, érdemes tehát egy teljes napot rászánni a környék felfedezésére, egy hagyományos japán szálláson töltve az éjszakát. 

FujiForrás: 2019 Guitar photographer/Shutterstock

Az Emirates Oszakába és Tokióba üzemeltet napi járatokat Dubajból, melyek közül a Narita reptérre érkező gép a légitársaság ikonikus A380-as óriásgépe.

Forró nyárból a kellemes télbe – Ausztrália

A kenguruk földjén akkor van tél, amikor nálunk nyár, ám nem kell mínuszokkal számolnia annak, aki a nyaralását például Melbourne-ben töltené. A város egyik legkedveltebb pontja a St. Kilda móló, ahonnan nem csupán a gyönyörű naplemente, de a világ legkisebb pingvinjei is megcsodálhatók.

MelbourneForrás: Emirates

A 16-18 fokos időjárás kifejezetten kedvez a gyönyörű Great Ocean Walk túraútvonal teljesítéséhez, ami a várostól pár óra távolságra található. A 104 km-es táv az Apollo Bay-nél indul, gumifa- és eukaliptusz erdőkön, homokdűnéken, strandokon és sziklás hegycsúcsokon vezet keresztül.
Brisbane, Melbourne, Perth és Sydney egyaránt népszerű úti cél az Emirates hálózatában. Így nem csoda, hogy Dubajból napi kilenc közvetlen járat repül Ausztráliába, melyek közül hat vonalon közlekedik Airbus A380-as óriásgép.

A kikapcsolódás szabadsága – Phuket

Thaiföld délnyugati részén fekszik az ország legnagyobb szigete, Phuket, amelyet Bangkok és Koh Samui mellett egyszer mindenkinek látnia kell. A nyári hónapokban 25 és 31 fok közötti az átlaghőmérséklete, ami kifejezetten kedvez az aktív kikapcsolódás híveinek. A szigeten ugyanis számos természeti, építészeti és kulturális látnivaló érhető el: buja trópusi erdők, tradicionális piacok, nyüzsgő városok és hagyományőrző falvak – mint Patong és Karon Village –, szent templomok, luxus éttermek, elefántok, de még egy 45 méter magas ülő Buddha szobor is, amelyet a 400 méteres hegy tetején robogóval érdemes megközelíteni.

PhuketForrás: Emirates

Azok számára, akik a pihenést a tengerparttal kötik össze, Phuket változatos, meseszép partszakaszai és kristálytiszta tengere egészen biztosan csábító, nem csak strandolásra, de akár búvárkodásra vagy csónakázásra is. Közvetlenül Phuketre naponta két járatot üzemeltet az Emirates Dubajból, Bangkokba pedig napi négyet, mely vonalon az A380-as óriásgépek közlekednek.

Földi paradicsom nem csak búvároknak – Mauritius

A szigetország egész évben csábítja a látogatókat türkizkék lagúnáival, ám azok számára, akik a kánikulával szemben a kellemes meleget kedvelik, a nyári hónapokban ajánlott utazni – elsősorban a sziget északi és nyugati partjára.

MauritiusForrás: Emirates

A pálmafás, fehérhomokos tengerpartok és a víz gazdag élővilága mellett Mauritiuson valóban mindenki talál olyan programot, ami kielégíti az igényeit: az óceánba nyúló Le Mourne-hegy megmászása, rumkóstolás a hétszínű dűnéknek otthont adó Chamarelben vagy épp a színpompás hindu szobrok és templomok szegélyezte szent hely, a Grand Bassin krátertó meglátogatása a legkedveltebb látványosságok. Mauritiusra az Emirates naponta két közvetlen járatot üzemeltet A380-as repülőgéppel.

A bevállalósak egy kis sivatagi sportolást is felvehetnek a programjukbaForrás: Shutterstock/fokke baarssen"
Mi vár ránk Dubajban?

Dubaj mindössze 6 órányi repülőútra található Budapesttől, a programlehetőségek száma pedig végtelen. A Jövő Múzeuma például repülő robotokkal nyújt betekintést abba, mi vár ránk 50 év múlva. Az Illúziók Múzeumában pedig több mint 80 interaktív kiállításon vehetnek részt a látogatók. A világ legmélyebb medencéjében, a Deep Dive Dubai-ban lehetőség van egy elsüllyedt város házai között búvárkodni, míg a fedett síparadicsom, a Ski Dubai 25 sípályával, exkluzív hüttékkel és simogatható pingvinekkel várja a nyáron hóra vágyókat.

Ha Dubaj, akkor a sivatagot nem érdemes kihagyni, ahol a nyári estéken kellemesen lehűl a levegő! A legszebb naplementét az Al Qudra Tavak sivatagi oázisból lehet megcsodálni, ami a várostól mindössze fél órányi autóútra van. A családok számára idén különösen előnyös Dubajba látogatni, mivel számos szállodában ingyenes szállást és étkezést kínálnak a gyerekeknek, illetve jónéhány gyerekprogramra is ingyenes a belépő a kicsiknek.

Forrás: Emirates

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek