Ezeket a látnivalókat kerüld el, ha nem szereted a tömeget

Bár a turizmus általában jót tesz egy hely gazdaságának, egyre több szó esik arról, hogy a túl sok turista már inkább terhelést jelent az adott helynek, mint előnyöket. A túlturizmus felveri az árakat, súlyosbítja a környezeti károkat, és az utazóknak is kellemetlen élmény éppen a nyaralásukkor a legnagyobb tömegekben órákon át várakozni a látnivalók előtt.

Athéni AkropoliszForrás: Shutterstock

Ha ezen a nyáron szeretnéd elkerülni a legnagyobb tömegeket, akkor a The Thinking Traveller felmérése, amelyről a Time Out oldalán olvastunk, neked szól.

A luxus utazásokkal foglalkozó cég azt vizsgálta meg, hogy jelenleg mely európai látnivalóknál a legnagyobb a tömeg. A társaság a népszerű látnivalókról szóló Tripadvisor értékelések között azokat kereste, amelyekben a „zsúfolt" vagy „elfoglalt" szavak angol megfelelői szerepeltek.

Nem meglepő módon Európa tíz legzsúfoltabb látnivalói között ikonikus kastélyok, történelmi helyszínek és világszínvonalú múzeumok is megtalálhatók. A listát a skóciai Edinburgh-kastély, a londoni Buckingham-palota és a világ legjobb aquaparkjaként emlegetett tenerifei Siam Park vezeti.

Íme, a tíz legzsúfoltabb európai turisztikai látványosság a TripAdvisor értékelései alapján:

1. Edinburgh-kastély, Edinburgh
2. Buckingham-palota, London
3. Siam Park, Tenerife
4. Canal Grande, Velence
5. Római fürdő, Bath
6. A Tower, London
7. Louvre, Párizs
8. Akropolisz, Athén
9. British Múzeum, London
10. Musée d'Orsay, Párizs

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek