Nem sikerült a kihívás: Ki kellett menteni a kopár sziklán sátrazó férfit

Nem volt magánál, amikor belevágott ebbe az elképesztő kihívásba, mondta az a férfi, akit az észak-atlanti parányi Rockall-szigetről kellett kimenteni – írja a BBC. 

Cam Cameron 32 napot töltött a kopár sziklánForrás: Facebook/Rockall Expedition

Cam Cameron brit veterán eredeti terve az volt, hogy 60 napot tölt a Rockall nevű apró, lakatlan szigeten, hogy pénzt gyűjtsön jótékonysági szervezetek számára. A férfi kicsit több mint félidőnél, 32 nap után hívott segítséget, és kérte, hogy mentsék ki a harminc méter széles, huszonegy méter magas, kopár szikláról, mivel a sátrát megrongálta a viharos szél.

Cameron elmondta, hogy a világcsúcstartó Nick Hancock rekordját szerette volna megdönteni, aki 2014-ben 45 napot töltött a sziklán. Hozzátette, hogy a kihívásra megpróbált alaposan felkészülni, beszélt korábbi rekorderekkel, valamint halászokkal, és az sem tántorította el, hogy a tervét hallva többen őrültnek nevezték.

A férfi az elején kimondottan élvezte a sziklán töltött időt, és egyáltalán nem unatkozott: figyelte a környéken elúszó bálnákat és halászhajókat, majd videókat készített ott tartózkodásáról egy dokumentumfilmhez. Elmondása szerint akkor vált világossá, hogy baj lesz, mikor egy nap eltűntek a sziklán tanyázó madarak és kitört a vihar. 

A sziklát két hétig folyamatosan ostromolták az óriási hullámok, a szél pedig lassan használhatatlanná tette a sátrát. A férfi még két napon át hősiesen állta az embertelen körülményeket, majd belátta, hogy nincs tovább: segítséget hívott. Cam Cameront a harminckettedik napon a partiőrség helikoptere mentette ki. Elmondása szerint így utólag nem is érti, mi járt a fejében, amikor belevágott a kihívásba, de nem tett le róla, hogy egyszer még újra megpróbálkozik a rekord megdöntésével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek