Világrekord született: 7 nap alatt a világ 7 új csodája

Az angliai Gloucestersből származó Jamie McDonaldnek nem ez az első adománygyűjtő sportteljesítménye. Már többször útnak indult, hogy egy jó úgyért pénzt gyűjtsön. Mostani útjával, mely végül bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, szintén a Superhero Foundation nevű jótékonysági szervezetnek gyűjtött pénzt.

Forrás: Travelport

A világ hét új csodájáról, melyet tömegközlekedési eszközökkel járt be a férfi, mindössze 7 nap alatt, tudni kell, hogy 2007-ben választották meg egy svájci magánkezdeményezéssel kiírt szavazáson. Az eseményen állítólag több mint százmillióan vettek részt.

A szavazás eredménye szerint a kínai nagy fal, a Taj Mahal, Petra ókori városa, a római Colosseum, a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor, a Machu Picchu és a Chichén Itzá maja romváros tartoznak a világ mai csodái közé.

McDonald Kínából indult, majd Indián, Jordánián, Olaszországon, Brazílián és Perun keresztül érkezett meg Mexikóba. Az utat 6 nap, 16 óra és 14 perc alatt tette meg. Mindeközben 13-szor utazott repülőgéppel, 16-szor taxival, kilencszer busszal, négyszer vonattal, és egyszer még szánnal is.

Útja során összesen több mint 36 700 kilométert tett meg, és 2523 kilogramm utazási karbonlábnyomot hozott össze, amit a jótékonysági szervezet az őket támogató Travelport és a svájci Climeworks segítségével akarja kompenzálni - számolt be a reisereporter.de oldal.

"A férfinál gyerekkorában súlyos gerincvelő-betegséget állapítottak meg, ami miatt félő volt, hogy járni sem tud majd. Az, hogy a legrosszabbra nem került sor, saját elmondása szerint az orvosoknak, az ápolóknak és a családjának volt köszönhető. Emiatt határozta el, hogy hasonló helyzetben lévő gyerekeknek fog segíteni" - írták a Turizmus.com oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek