Portugália most brutális bírsággal büntet, ha hangosan hallgatsz zenét a tengerparton

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a legnépszerűbb nyári turisztikai célpontok sorra hozzák az intézkedéseket, hogy megbüntessék a fegyelmezetlen turistákat, a sorban pedig most Portugália hozott egy újabb, méregdrága büntivel járó szabályozást. 

A turisták túl hangosan hallgatják a zenét a portugál strandokon, ami zavarja a többi pihenni vágyótForrás: Shutterstock/Moon Safari Photos

A Portugál Nemzeti Tengerészeti Hatóság (AMN) bejelentette, hogy hatalmas, 36 000 eurós (több mint 13 millió forint) büntetéssel sújtja azokat a strandolókat, akik a hordozható hangszóróikon túl hangosan hallgatják a zenét a strandokon. A hangos zenehallgatásért kiszabható egyéni pénzbírságok 200 eurótól (kb 74 000 forint) indulnak, majd további szabálysértések, vagy ismételt megszegések esetén 4000 euróra (majdnem másfélmillió forint) emelkedhetnek. A csoportos bírság akár 36 ezer euróig (több mint 13 millió forintig) is terjedhet – írja a timeout.com.

Az AMN azt mondja, hogy tilos a hordozható hangszórók használata a strandokon olyan hangerővel, amely zavarhatja a többi strandolót. Az ilyen jellegű panaszokat a turisták és a helyiek egyaránt jelenthetik. 

A büntetés elkerülése érdekében érdemes ezentúl fejhallgatót vinni magunkkal a tengerpartra. Nem Portugália az egyetlen olyan hely Európában, amelyik felveszi a harcot a látogatók és turisták okozta zaj ellen. A horvátországi Dubrovnik városa nemrég betiltotta a kerekes bőröndöket, hogy így csökkentse a zajt, amikor a város középkori utcáin húzzák őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek