Felhozták a Titan tengeralattjáró roncsait, emberi maradványokat találtak benne

Az amerikai partiőrség szerint emberi maradványokat találtak a Titan merülőhajó roncsai között – közölte a BBC. 

A Titan búvárhajó a Titanic roncsa közelében tűnt el öt emberrel a fedélzeténForrás: AFP/Handout

Szerdán a kanadai St John'sban emelték partra a szerencsétlenül járt búvárhajó roncsait. A hatóságok szerint a búvárhajó orrát és az oldalának egy részét a gyártó OceanGate logójával hozták a felszínre és a kanadai parti őrség telephelyére szállították további elemzés céljából. Az amerikai egészségügyi szakemberek hivatalos elemzést fognak végezni a feltételezett maradványokról.

Az MBI elnöke, Jason Neubauer kapitány nyilatkozatában kijelentette, hogy "még mindig jelentős mennyiségű munkát kell elvégezni annak érdekében, hogy megértsük azokat a tényezőket, amelyek a Titán katasztrofájához vezettek, és segítsünk abban, hogy hasonló tragédia ne ismétlődhessen meg."

A roncsokat alapos kivizsgálásra küldik további elemzés céljábólForrás: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Daly

Mint megírtuk, a Titan június 18-án indult el a 4000 méter mélyen fekvő Titanic roncsaihoz, ám az indulás után másfél órával megszakadt a kapcsolat a búvárhajóval. A feltételezések szerint a hajó a nagy nyomás következtében összeroppant. A fedélzetén öt utas tartózkodott, köztük az OceanGate vezérigazgatója, és egy Titanic-szakértő is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek