Nyaralás külföldön? íme a legdrágább és legolcsóbb európai városok!

Az árak az egekbe szöktek az elmúlt hónapokban a repülőjegytől a szállodai tartózkodásig. Ám nem feltétlenül kell emiatt lemondanotok a nyaralásról. Ha jó áron szeretnétek felfedezni néhány gyönyörű európai várost nyáron, akkor érdemes jól megfontolnotok az úti célt.

 

A kutatás azt vizsgálta, mely városokban a legolcsóbb és legdrágább turistáskodni - illusztrációForrás: Shutterstock/gpointstudio

Ebben nyújt segítséget a Post Office Travel Money éves rangsora, amely összehasonlítja a rövid pihenők költségeit a főbb európai helyszíneken. A cég 35 európai várost hasonlított össze, figyelembe véve 12 olyan kiadást, amelyet a turisták általában a nyaralásuk alatt fizetnek (beleértve egy kétfős vacsorát, két vendég éjszakáját hétvégén egy háromcsillagos szállodában, a városnézést, a városi közlekedést stb.). Bár ez az elemzés két főre és egy kétéjszakás nyári hétvégre vonatkozik, az arányok egy hosszabb nyaralás esetén is hasonlóak. A kutatásból kiderült tehát, mely európai városokban a legköltségesebb vagy éppen megfelelő ár-érték arányú egy nyaralás.

Athén az olcsóbb városok közé tartozikForrás: Anastasios71/Shutterstock

Ide érdemes tervezni a nyaralást

A lista legelső helyén jelenleg Lisszabon áll, ahol a költségek mindössze 2%-kal nőttek a tavaly nyárhoz képest: az elemzés által figyelembe vett összköltség mindössze valamivel több, mint 261 euró egy hétvégi kétfős tartózkodás átlagát tekintve. A 2023-as nyár legolcsóbb városainak top 10-es listájában számos meglepetés is található. A második helyen Vilniust, Litvánia fővárosát találjuk, amelyet szorosan követ a lengyelországi Krakkó, amely a dobogót zárja. Mutatjuk a 10-es listát, amelyen fővárosunk is szerepel.

Lisszabon, Pink streetje nem csak vonzó de megfizethető isForrás: Shutterstock

1. Lisszabon
2. Vilnius
3. Krakkó
4. Athén
5. Riga
6. Porto
7. Zágráb
8. Budapest
9. Varsó
10. Lille 

Itt kérem drágaság van

Ha például olyan úti célt kerestek, ahol olcsón megszállhattok, Amszterdam mindenképpen elvetendő, sőt, a hétvégi kétfős tartózkodás átlagára itt több mint 600 euróra becsülhető. Utána Velencét, Dublint, Firenzét és Belfastot találjuk a listán. Koppenhága, Helsinki, Bécs, Genf és Nizza pedig azok a városok, ahol a legtöbbet költhetitek élelmiszerre.

Amszterdamban lenyűgöző de költséges isForrás: Shutterstock.com

A múzeumok és kulturális látnivalók meglátogatásának is ára van, különösen néhány európai városban. A művészetnek és a kultúrának szentelt nyaralásra vágyóknak ezért érdemes más úti célokat választania Dubrovnik, Bécs, Amszterdam, Firenze és Barcelona helyett, amelyek ilyen téren szinte megfizethetetlenek.
(Forrás: siviaggia.it)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek