Turistaként ezekben az országokban vigyázzunk a legjobban a zsebesekkel!

A zsebtolvajok gyakran veszik célba a turistákat, akik kevésbé ismerik a környezetet, és nagyobb eséllyel hordanak maguknál fontos dokumentumokat, pénzt. Egy biztosításokat összehasonlító oldal, a Quotezone.co.uk rangsort állított össze azokról az országokról, ahol a legnagyobb valószínűséggel rabolják ki a látogatókat a turistalátványosságoknál, tudtuk meg az Express cikkéből.

Évente több millió turista fordul meg és selfizik a híres Trevi-kútnál.Forrás: Pixabay

A csapat azt vizsgálta meg, hogy az egyes országok legfontosabb látnivalóiról szóló online kommentek hányszor említik meg a zsebtolvajokat. Bár Barcelonát gyakran tartják a zsebtolvajok mekkájának, Spanyolország nem került be az első ötbe.

Így néz ki a lista 

1. Olaszország
2. Franciaország
3. Hollandia
4. Németország
5. Görögország
6. Spanyolország
7. Portugália
8. Törökország
9. Írország
10. Lengyelország

Az első helyet Olaszország szerezte meg, mivel az ország számos népszerű turisztikai látványossága vonzotta a tolvajokat. A római Colosseumról, a Trevi-kútról és a Pantheonról szóló vélemények mindegyikében voltak olyan kommentek, amelyek zsebesekről számoltak be.

A római Colosseum is a zsebesek kedvenc helyének számítForrás: Nika Suchá/Pixabay

Egy másik, pénzügyi termékeket összehasonlító oldal, a money.co.uk 2206 véleményt talált, amelyek zsebtolvajokat említenek a római Trevi-kútnál. Az ikonikus szökőkút Róma egyik legforgalmasabb látványossága, és mindig tele van fotózkodó turistákkal.

Az Express cikke kitért arra is, hogy érdemes odafigyelni, hogy a párban dolgozó zsebtolvajok ne tévesszenek meg minket. A duó egyik tagja eltereli a turista figyelmét, a másik pedig ezt kihasználva intézi a lopást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek