Turistaáradat: Ezek a legnépszerűbb európai úti célok nyáron

Az előrejelzések szerint idén nyáron sem fogják kímélni a turisták az öreg kontinenst. Mutatjuk, mely országokban várható a legnayobb tumultus a nyár folyamán.

A Playa de Muro Mallorcán a világ legjobb strandjai között szerepel, ide is egészen biztosan sokan fognak érkezniForrás: Pixabay

A Sojern, a szervezett utaztatással foglalkozó szakemberek marketingplatformja szerint a legtöbben Spanyolországban szeretnének nyaralni (az utazók 15%-a). Európa második legkedveltebb nyaralóhelye Olaszország (13%), ami megegyezik az Egyesült Királyságba vágyók arányával (13%). Franciaország (10%) és Görögország (9%) található még a lista első 5 helyezettje között.

Az Európai Turisztikai Bizottság felmérése szerint megváltozott a nyaralások ideje: augusztus helyett a nyaralók többsége júniusra és júliusra tervezi az utazást. Ami a vakációzás hosszúságát illeti, az európai utazók, egy hétnél tovább maradnak, a távolabbi országokból érkezők körülbelül negyede pedig két hetes időtartamra tervez – írja a siviaggia.it.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek