A turistákat cipelő szamarak szenvedése ellen küzdenek az állatvédők Szantorinin

A PETA Németország állatjogi szervezet 2018-ban egy brutális videófilmet mutatott be a szamarak és a öszvérek szenvedéséről, és sürgős intézkedésre szólította fel a politikusokat, hogy tegyenek az állatok szenvedése ellen – írja a PETA. 

A videó azt mutatta be, hogy szamaraknak és az öszvéreknek naponta többször 500 lépcsőn kell fel-le cipelniük a számukra rettentően nehéz turistákat. Az állatorvosok szerint a szamarak nem hordhatnák a hátukon a saját testsúlyuk 20 százalékánál többet. A profitorientált tulajdonosok azonban figyelmen kívül hagyták a tanácsot, és megengedték, hogy sokkal nehezebb emberek is szamárra ülhessenek, ami nagyon megterhelte az állatok hátát és ízületeit. Még a kimerítő csúcsra mászás befejezése után sem kaptak egy kis pihenőt az állatok, helyette a tűző napon egy falhoz lettek kikötve, így nem jutottak sem vízhez, sem árnyékhoz. A szamarak és öszvérek még éjszaka sem pihenhettek, mert kénytelenek voltak szemetet hordani a városban.

A felvételekből az is kiderült, hogy sok állat megsérült a rosszul illeszkedő nyergek miatt is, és a friss sebeik hemzsegtek a legyektől.

Németország a videó 2018-as bemutatása után a Görög Vidékfejlesztési Minisztérium új törvényt fogadott el, amely megtiltotta , hogy a 100 kg-nál nehezebb turisták szamárra ülhessenek. A PETA Németország újabb felvételei azonban azt tárták fel, hogy a törvényt azóta sem tartják be és nem hajtják végre. Ezért az állatjogi szervezet büntetőfeljelentést tett az illetékes görög hatóságoknál. Azt követeli, hogy Görögország teljesen tiltsa be a szamár- és öszvérlovaglást, mert csak így lehet garantálni az állatok védelmét, és véget vetni szenvedésüknek, és a kizsákmányolásuknak.

A szamarak arra szolgálnak, hogy turistákat szállítsanak a tengerjáró hajókról a magas szikláira, ami erőszakkal, bántalmazással és az álatok teljes kizsigerelésével járForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Addig is, amíg ezt sikerült elérni, az állatvédő szervezet ezt kéri az ott nyaralóktól: „Amikor lefoglalja következő nyaralását, kérjük, hagyja ki a szamárlovaglást és az egyéb kegyetlen állatokkal kapcsolatos élményeket. Ha kérik, hogy vegyen részt egy olyan tevékenységben, amely az állatkínzásból profitál a nyaralása során, kérjük, mondja el a szervezőknek, hogy nem hajlandó részt venni, mert senki sem érdemli meg, hogy szenvedjen a szórakozásért. Kérje meg őket, hogy a jövőben ne kínáljanak ilyen tevékenységeket. Kérjük, segítsen fenntartani a nyomást a görög kormányra, hogy tegyen az állatokért, és hagyja abba a bántalmazó szamár- és öszvér-taxizás engedélyezését Szantorini."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek