Megtalálták a világ új legidősebb emberét

Múlt héten számoltunk be arról, hogy 118 éves korában elhunyt Lucille Randon, a világ legidősebb embere. A Guiness-rekordok szervezete most megtalálta utódját, a 115 éves María Branyas Morerát, aki túlélt két világháborút, az 1918-as influenzajárványt és a Covidot is – olvasható a The Guardian oldalán.

María Branyas Morera a világ legidősebb embereForrás: Facebook/Guinness World Records

Mára a kaliforniai születésű María Branyas Morera lett a világ legidősebb élő embere. A nő azután került a világ hírlapjaira, hogy 2020 májusában túlélt egy súlyos Covid-fertőzést, még mielőtt az oltások rendelkezésre álltak volna. 

Szerencse és jó genetika. Rend, nyugalom, jó kapcsolat a családdal és a barátokkal, kapcsolat a természettel, érzelmi stabilitás, semmi aggodalom, semmi megbánás, sok pozitivitás és távol maradni a mérgező emberektől" – ez az, amit Morera a hosszú élet titkának nevez.

Morera 1907. március 4-én született San Franciscóban, egy évvel azután, hogy szülei Spanyolországból az Egyesült Államokba költöztek. Családjával nyolc évvel később visszaköltöztek Katalóniába. Édesapja tuberkolózisban halt meg egy Egyesült Államokból Spanyolországba tartó óceáni hajóúton. 1918-ban spanyolnátha-járvány söpört végig a világon, majd amikor 29 éves volt, kitört a spanyol polgárháború, nem sokkal később pedig a második világháború, melyekről nagyon rossz emlékei vannak.

Morera később családot alapított egy Joan Moret nevű katalán orvossal, házasságukból három gyermek született, azóta pedig 11 unokájuk és 13 dédunokájuk van. A pár esküvőjük napján több órás várakozás után tudta meg, hogy papjuk váratlanul meghalt. A templomban nem volt telefon, hogy másik lelkészt hívhassanak, így a család autóba ült és keresett egy másik papot, aki összeadta őket. 

Az idős nő különösen aktív a közösségi média oldalakon, ugyanis ezen keresztül tartja a kapcsolatot szeretteivel. „Az élet senki számára sem örök" – írta a Twitteren újév napján. „Az én koromban az új év ajándék, ünnep, egy gyönyörű utazás, a boldogság pillanata. Élvezzük együtt az életet." Morera jó egészségnek örvend, és már tájékoztatták róla, hogy ő lett a világ új legidősebb embere, amiért nagyon hálás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek