Breaking: Robbantási kísérlet történt a Buckingham-palotánál? Letartóztattak egy férfit

Négy nappal III. Károly koronázási ceremóniája előtt letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota előtt, miután feltételezhetően sörétes töltényeket dobott a palota területére – írja a BBC a rendőrség közlésére hivatkozva.

Nagy erőkkel vonultak a rendőrök a palot elé - illusztrációForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

A kedden este 7 órakor történt incidenst követően kordont állítottak fel, és egy irányított robbantás keretében megsemmisítették a férfi táskáját. A férfit fegyver birtoklásának gyanúja miatt letartóztatták. Sérülésről nincs hír, és az incidenst követően a szombati koronázás éjszakai próbái a tervek szerint haladtak.

Miután átkutatták az elkövetőt egy kést találtak nála, és egy gyanús táskát is azonosítottak, amelyet elővigyázatosságból egy ellenőrzött robbantás keretében megsemmisítettek a szakemberek.

Az esetet jelenleg nem terrorcselekményként, hanem elszigetelt mentális egészségügyi incidensként kezelik.

A letartóztatásra mindössze négy nappal a koronázási ünnepség előtt került sor, amelyen a világ vezetői és más királyi családok is részt vesznek a világ minden tájáról.

A II. Károly király és a királyné hitvese – akik a közeli Clarence House-ban élnek – nem tartózkodtak a Buckingham-palotában a letartóztatás idején, bár a király kedden korábban a palotában látta vendégül Anthony Albanese ausztrál miniszterelnököt. A  rendőrök a helyszínen maradnak, hogy további vizsgálatokat folytassanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek