Nem fogod kitalálni, milyen ételt tálalnak fel III. Károly koronázásán

Korábban már beszámoltunk róla, hogy május 6-án lesz III. Károly koronozási ünnepsége az Egyesült Királyságban, melyre a király és a királyné már kiválasztotta a hivatalos ételt is – írják a Mindmegette oldalán.

III. Károly rajong a tésztaételekértForrás: AFP/Alessandro Bianchi

A kiválasztott étel pedig nem más, mint a Coronation quiche, azaz koronázási pite lett, amit nagy valószínűséggel rengetegen fognak elkészíteni és fogyasztani a május 6-i hétvégén.

Az omlós és ínycsiklandó étel receptjét már megosztották a kíváncsi alattvalókkal is a királyi család hivatalos honlapján. Az egyetlen bökkenő az, hogy a quiche egy francia étel – igaz, legalább a töltelék cheddart, azaz brit sajtot tartalmaz.

Úgy tűnik, hogy Károly király figyelmen kívül hagyta a korábbi történelmi ellenségeskedést, amikor Mark Flanagennel, a királyi pár főszakácsával közösen kiválasztotta ezt az ételt.

Ínycsiklandó quicheForrás: Shutterstock.com

1953-ban, II. Erzsébet koronázása alkalmából a currys csirke volt terítéken. Igaz, ez sem volt 100%-ig brit, de mivel India a brit nemzetközösség tagja, így ez a döntés csak kisebb felzúdulást váltott ki az alattvalókból, mint III. Károly koronázási pitéje. A quiche hozzávalóit és az elkészítési módot a Mindmegette oldalán találod. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek