Videó: Fegyveresek raboltak ki egy ékszerüzletet fényes nappal Párizs belvárosában

Fegyveres rablók csaptak le szombaton a Párizs központjában lévő, elegáns Place Vendome téren található Bulgari luxus ékszerüzletre, és a becslések szerint több millió euró értékű tárggyal távoztak – közölte a rendőrség és az ügyészség.

A Vendome Párizs elegáns üzletekkel és házakkal teli tere a belvárosbanForrás: Giorgio Galeotti/Wikpedia

Három ember, aki két motorral érkezett, helyi idő szerint délután 1 óra 45 perckor bement az üzletbe a népszerű turistanegyedben – közölte egy rendőrségi forrás előzetes információkra hivatkozva.
Ketten gépfegyvert fogtak – tette hozzá a forrás, és egy biztonsági őrt le is ütöttek. A zsákmány teljes értékének és a több millió euróra becsült kárnak a felmérése még zajlik.

A Palace Vendome-n található Bulgari már nem első alkalommal lett fegyveres rablás célpontjaForrás: NurPhoto via AFP/Samuel Boivin/NurPhoto/Samuel Boivin

Ugyanez a Bulgari butik 2021 szeptemberében szintén fegyveres rablás célpontja volt fényes nappal, amikor a tolvajok mintegy 10 millió eurót zsákmányoltak.

A közösségi oldalakon szombaton közzétett videófelvételeken két nagy fekete motor látható az ékszerüzlet előtti járdán. Egy sisakos, fegyveres, fekete ruhát viselő férfi láthatóan őrt állt. Később három férfi látható, amint két motorral elmenekül a helyszínről.

A Bulgari üzletben történt 2021-es rablást követően az egyik rablót a lábán megsebesítette egy rendőrt. Letartóztatták, vádat emeltek ellene és bebörtönözték. 2022 júniusában letartóztattak két másik gyanúsítottat, akik akkor 26 és 37 évesek voltak. Vádat is emeltek ellenük, és előzetes letartóztatásba helyezték őket – írja a france24.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek