Így vehetsz részt ingyenesen a 2024-es párizsi olimpián

Bár a 2024-es párizsi olimpia hivatalos oldalán már előzetesen lehet regisztrálni a jegyvásárlásra, sajnos nem kap mindenki lehetőséget, és egyes sportágakra sorsolással fogják kiválasztani a szerencsés vásárlókat. Tehát, ha személyesen is szeretnél részt venni az olimpiai játékokon, nem árt megfontolnod a következő lehetőségeket – írja a Time Out. 

Párizs már gőzerővel készül az olimpiáraForrás: Shutterstock/Keitma

Hogyan lehetsz önkéntes a párizsi olimpián?

Noha az önkénteseknek továbbra is fizetniük kell a repülőjegyükért és a szállásukért, felbecsülhetetlen értékű betekintést kapnak a kulisszák mögé, és ingyenesen vehetnek részt a 2024-es olimpiai játékokon. A nézők kalauzolásától és a sportolók fogadásától kezdve, a transzferek koordinálásán át, a sportfelszerelések kiosztásáig az önkéntesek létfontosságú szerepet játszanak az olimpiai játékok lebonyolításában. 

Várják az önkéntesek jelentkezésétForrás: Shutterstock/Pavel Ilyukhin

Aki 2024. január 1-ig betölti a 18. életévét és folyékonyan beszél franciául vagy angolul, az 2023. május 3-ig jelentkezhet önkéntesnek. A szervezőbizottság ezt követően nyáron áttekinti a pályázatokat, és 2023 szeptembere és decembere között értesíti a sikeres pályázókat.

Melyik sportágakat láthatja ingyen a nagyközönség?

Azok, akik ingyenesen szeretnék megtekinteni az eseményeket, jó hír, hogy a szabadtéri sportok egy része látható lesz Párizs utcáiról és a Szajna partjáról. Ide tartozik a maratoni futás, az országúti kerékpározás, az evezés, a nyíltvízi úszás, a triatlon, a kajak-kenu, a BMX-es versenyzés, és a golfozást is. Ráadásul a marseille-iek és a Tahiti szigeten élők lehetőséget kapnak a vitorlás és a szörfversenyek megtekintésére is.

Lesznek olyan sportágak, melyek a partról is jól láthatókForrás: Shutterstock/Couanon Julien
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek