Kalandozások Kaliforniában: Az öt legjobb program San Diegoban

Két hetes utazást terveztünk és valósítuttunk meg az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén, melynek első állomása San Diego volt. Mutatjuk az öt legjobb és legérdekesebb programot az USA nyolcadik legnagyobb városában, ahol számtalan vizes és állati jó kalandban volt részünk. 

USS Midway Museum - Haditengerészeti Múzeum

Első állomásunk a San Diego belvárosában horgonyzó USS Midway anyahajó volt, amely 50 évig rótta a világ tengereit, napjainkban pedig a város egyik legfontosabb látványossága. A hatalmas hajón a felnőttek és a gyerekek is találnak kedvükre való programot. A belső térben egy interaktív múzeum található, ahol amerikai veterán és aktív katonák tartanak vezetést és mesélnek izgalmas történeteket a háborús időszakról. 

Harci gépek a Midway fedélzeténForrás: Gáll Franciska

Bepillantást nyertünk a legszűkebb kabinokba, a haditenegérszek életébe, és megtudtuk, hogy hogyan teljesítenek a katonák szolgálat közben. A legizgalmasabb számomra az volt, hogy minden harci eszközt kipróbálhattunk, és az egykori vadászrepülőgépekbe is beülhettünk. A Midway fedélzetén 29 felújított repülőgép és repülésszimulátorok találhatók, melyek segítségével a katonák nyomdokaiba léphetünk és átélhetjük milyen érzés egy küldtés teljesítése.

Szinte az összes gépet kipróbálhattukForrás: Gáll Franciska

Aki látta az új Top Gun:Maverick filmet, annak ismerős lehet a helyszín, ugyanis a film néhány jelenetét is itt forgatták és számos a filmmel kapcsolatos ereklye is kapható a helyi szuvenír üzletben. A felnőtt belépőjegy a múzeumba 31 dollárba kerül, amely egy önálló audiotúrát is tartalmaz, ahol a Midway tengerészei angol, mandarin, spanyol, japán, francia és német nyelven tartanak idegenvezetést.

Bálnales helyett, rókák az óceán közepén

A Midway múzeum melletti kikötőből naponta kétszer indítanak hajókirándulásokat, ahol a látogatók különféle bálnákat, delfineket, és oroszlánfókákat láthatnak. A 3 órás programra egy nagyobb komphajóval indultunk, és a túravezetők biztosítottak mindenkit, hogy aki tengeri beteg, annak adnak hányózacskót, de egyébként nem kell extrém helyzetekre számítanunk. 

Itt még élveztük a hajóutat és reméltük, hogy látunk bálnákatForrás: Gáll Franciska

Nos, ez úgy alakult, hogy már több mint 1 órája az óceán közepén hajóztunk, mikor még egyetlen bálnát sem láttunk, ellenben a hatalmas hullámok miatt a hajón szinte minden utas – rajtunk kívül – rosszul lett és folyamatosan rókázott. A túravezetők hideg italokkal és gyógyszerekkel kárpótolták a tengeribetegeket, sőt még jutalmat is ajánlottak annak, aki először pillant meg egy bálnát.

A kikötőbe tartva delfinek kísérték a túránkatForrás: Gáll Franciska

A túra végén, mikor már indultunk vissza a kikötőbe, akkor megpillantottunk egy kisebb bálnát, amint feljött a felszínre levegőt venni. Állítólag a bálnák áprilisban már visszavonulnak Alaszkába, ezért ilyenkor ritkábban látni őket. A legjobb időszak a bálnalesre decembertől-márciusig tart. Amiért viszont megérte ez a túra, hogy a kikötőbe tartva láthattunk a hajónk mellett ugráló delfineket és oroszlánfókákat. A hajókirándulás 58 dollárba került. 

Életre szóló vízi élmények a SeaWorldben

Miután nem sok bálnát láttunk a hajókiránduláson, ezért ellátogattunk a San Diego-i vízi vidám-és élményparkba, ahol a tengeri élővilág szinte összes élőlénye mellett, extrém hullámvasutak várják a látogatókat. A tömeg és sorbanállás elkerülése érdekében, érdemes a belépőjegyet kedvezményesen az interneten előre megvásárolni, amely egy főre 100 dollárba kerül. 

Elképesztő delfinshow a SeaWorldbenForrás: Gáll Franciska

A hatalmas parkban beluga bálnák, delfinek, cápák, fókák, pingvinek, ráják, manták, teknősök és több száz különböző halfaj tekinthető, illetve simogatható meg. Egy nap többször is tartanak látványetetéseket és bemutatókat, amelyekbe a felnőttek és a gyerekek is interaktívan bekapcsolódhatnak. A legjobban a delfin és bálnashow tetszett, az állatidomárok nagyon kedvesen és profin avattak be minket a vízi élőlények rejtélyes világába. Ebben a parkban a kalandvágyók több mint tíz izgalmas hullámvasút közül választhatnak, ahol az adrenalinlöket és a sikítás garantált. 

Állati jó mókák

San Diegoban található a világ egyik leghíresebb állatkertje, ahol több mint 650 faj, körülbelül 3700 egyede él 40 hektár területen. Az állatkert nagy hangsúlyt fektet az állatfajok megőrzésére és védelmére, számos fogságban tartott fajt igyekeznek szabadon engedni a saját természetes élőhelyükön, és Kínán kívül itt él a legnagyobb pandapopuláció is.

A szafari parkban szabadon járkálnak a zsiráfok isForrás: Shutterstock/Arne Beruldsen

A San Diego Safari Park az állatkert társintézménye. A szafari túra során testközelből láthatunk szarvasokat és antilopokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, elefántokat és egyéb vadon élő állatokat, akik nagy területen szabadon rohangálnak. Emellett lehetőség van kenguru-és papagáj etetésre és állatsimogatásra is. A park területén meseszép kertek, játszóparkok és számos étterem is található. A belépőjegy a szafari parkba 70 dollárba kerül. 

Kiruccanás Mexikóba

San Diegón erős mexikói hatás érezhető, jelentős mexikói kisebbséggel, mely egyrészt a város történelméből, másrészt a határ közelségéből adódik. A határ déli, mexikói oldalán található Tijuana, ami gazdasági szempontból gyakorlatilag egy várost alkot San Diego-val. A határ mindössze 30 perc alatt érhető el autóval, és az amerkai oldalon számos parkoló rendelkezésre áll, ahol mi is letettük az autónkat és átgyalogoltunk egy estére Mexikóba. 

Igazi mexikói vacsoraForrás: Gáll Franciska

A határátlépés annyira egyszerű volt, úgy éreztük, mintha itthon átsétáltunk volna egy pályaudvaron. Csak követnünk kellett a tömeget, a kapunál pedig még az útlevelünket sem kérték el. Átérve Tijuanaba igazi mexikói hangulat fogadott minket, az utcákon rengeteg árus, boltok, éttermek, bárok és szórakozóhelyek sorakoznak. Egy helyi étteremben megkóstoluk az igazi mexikói tacót és a burritót, amit itt hallal és rákokkal töltve és kellemesen csípősen szolgáltak fel. Egy kedves ismerősünk kóstoltatott velünk tequilát és kipróbáltuk a sült tücsköt is, ami meglepően finom volt. Aki mexikói gasztronómai élményekre vágyik, és szeretné kicsit átérezni ezt a pezsgő hangulatot, az mindenképpen ugorjon át ide egy rövid időre. 

Tartsatok velünk legközelebb is, amikor Los Angelest és környékét fedezzük fel! 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek