Kioltottak egy ártatlan életet, most szobor készült róla

Nem titkolom, rendkívül szomorú vagyok, hogy sok ember csak azután küszködik a könnyeivel és a bűntudattal, miután az Instagram like vadászata miatt elaltatott egészséges és gyönyörű nőstény rozmár, Freya szobrot kap Oslo kikötőjében.

Forrás: MTI/EPA/NTB/Annika Byrde

Ha csak egy kicsit is gondolkodtak volna azok az "állatbarát és állat szerető", tágítani nem hajlandó tömegek, akik miatt a hatalmas, 600 kilogrammos fiatal nőstényre ki kellett mondaniuk az osloi hatóságoknak, hogy veszélyes lehet, akkor most nem kellett volna egy elpusztult rozmárról szobrot készíteni.

De lehet, hogy jobb is így, így legalább mindenki, aki arra jár és korábban ott volt a tömegben, és nem tett semmit, hogy feloszlassa vagy észhez térítse a többi bámészkodót, az emlékszik majd ennek a csodás állatnak az értelmetlen pusztulására - minden egyes nap!

Forrás: MTI/EPA/NTB/Annika Byrde

Freya 2022. július 17-én tűnt fel először a norvég főváros tengerpartján, látványa tömegeket vonzott a kikötőbe. A bámészkodók szabályszegő magatartása is hozzájárult az állat elaltatásához.

A rozmárról készült szobrot Erik Holm kezdeményezte, Rune Aae rozmárszakértő felügyelte és Astri Tonoian norvég művész készítette el. A könnyfakasztóan élethű szobrot a tegnapi nap, április 29-én leplezték le a kikötőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek