Ezek a zeneművek csendülnek fel III. Károly király koronázási ünnepségén

Nemrég beszámoltunk róla, hogy milyen nagyszabású programokkal készülnek III. Károly májusi koronázási ceremóniájára. A királyi udvar most ismertette az esemény zenei programját is – adta hírül az MTI.

III. Károly király maga állította össze a koronázás zenei programjátForrás: AFP/Victoria Jones

A brit uralkodót május 6-án, szombaton koronázzák meg a londoni Westminster-apátságban. Az udvar tájékoztatása szerint a király személyesen adott megbízást a koronázási ceremóniáján felhangzó tizenkét zenemű megírására, és ő alakította ki az esemény zenei programját.

A Buckingham-palota szóvivője elmondta: az ünnepi alkalomra komponált alkotások között hat zenekari szerzemény, öt kórusmű és egy orgonadarab szerepel.

A 74 esztendős, vagyis a királlyal egyidős Lord Andrew Lloyd Webber musicalszerző - akinek művei között olyan világsikerek szerepelnek, mint a Macskák vagy Az operaház fantomja - ezúttal koronázási himnuszt alkotott. Az udvar tájékoztatása szerint az uralkodó által a koronázás zenei műsorának megalkotásával megbízott zeneszerzők listáján Andrew Lloyd Webber mellett szerepel Sarah Class, Nigel Hess, Paul Mealor, Tarik O'Regan, Roxanna Panufnik, Shirley J. Thompson, Judith Weir, Roderick Williams és Debbie Wiseman.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek