Egy szerencsés most beköltözhet Leonardo da Vinci egykori olasz otthonába

Eladóvá vált a híres itáliai polihisztor és festő, Leonardo da Vinci egykori, három emeleten elterülő otthona Bolognában – olvasható a Time Out oldalán.

Leonardo utolsó ismert otthona volt az Emilia névre keresztelt tizenötödik századi lakás, amely a Palazzo Felciniben található. Úgy tartják, hogy Vinci pártfogójával, Giuliano de Medicivel költözött Olaszországba, és itt töltötte utolsó éveit. Miután elhagyta Bolognát, végül a Château du Clos Lucéban halt meg a francia Loire-völgyben 1519 május 2-án. 

A lélegzetelállító lakás most eladóvá vált, és a történelmi vonásait megőrizve restaurálták. A három emeleten elterülő, 620 négyzetméteres impozáns otthon ma terrakotta udvarral, öt Leonardo-kori falfestménnyel és freskókkal díszített hálószobával, négy fürdőszobával, kandallóval és egy hatalmas márványlépcsővel rendelkezik.

Leonardo da Vinci egykori otthona BolognábanForrás: Facebook/LuxuryRealEstate.com

A Wanted in Rome blog szerint a történelmi ingatlan jelenleg az olasz labdarúgó, Beppe Signori tulajdonában van, aki 3,2 millió euróért (1 milliárd 273 millió 307 ezer forint) szeretné eladni egy szerencsés vevőnek. Azok, akik szeretnének ajánlatot tenni, az olaszországi Sotheby's International Realty oldalán keresztül tehetik meg. Olaszországban egyébként az utóbbi időben rengeteg 1 eurós házat kínáltak eladásra, így aki nem engedheti meg magának Leonardo da Vinci pazar otthonát, annak is érdemes körülnéznie az olasz ingatlanpiacon. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek