Újra kinyitott Olaszország legszebb akácos kertje

A tavasz beköszöntével ismét megcsodálható az illatos lilaakác, melynek látványos virágzását egész Olaszországban a Genovához közeli Alassióban fekvő Villa della Pergola kertjében találják a legszebbnek. Most minden készen áll a látogatók fogadására, megindultak a tárlatvezetések is, amelyek mindig másmilyenek, hiszen a díszlet a virágzásnak megfelelően változik.

Forrás: villadellapergola.com

A Riviéra egyik csodája, a 19. század végén épült Villa della Pergola kertje egyedülálló helyen, tengerre néző kilátással és jellegzetes mediterrán és egzotikus növényekkel várja a látogatókat.

A hatalmas kert helyreállításáról Paolo Pejrone tájépítész gondoskodott, aki különös figyelmet fordított a kert gazdagítására, különösen az akác áprilisi virágzására.

Forrás: villadellapergola.com

Már a II. világháború után minden évben megrendezték itt a Festa del Glicine-t, vagyis az Akácok Ünnepét, hogy teret adjanak ennek a különleges időszaknak.

Persze nem csak ilyenkor érdemes ide ellátogatni. Június végén és július elején a Villa della Pergola kertje a kék, a világoskék és a fehér különböző színárnyalatait veszi fel az Agapanthus (szerelemvirág) első virágzásának köszönhetően, amelynek köszönhetően a tenger hullámainak színében pompázik a park – olvasható a kert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek