Az állatok szenvedése miatt fogják betiltani a tevegelést a gízai piramisoknál

A tevegelés népszerű program az Egyiptomba látogató turisták körében, akár a gízai piramisokat útba ejtő körútra, akár egy sivatagi karavánútra érkeznek, ráadásul viszonylag olcsó is. De arra már kevesebb figyelem jut, hogy a legtöbb tevét bottól származó ütésekkel hajtják, a színes takarók alatt pedig sebhelyek, friss botozások nyomai látszanak. 

Turisták tevegelnek a gízai piramisoknál, de már nem sokáigForrás: MTI/EPA/Háled El-Fiki

Néhány nyaralónak azonban feltűnt az állatok szenvedése. A Tripadvisoron többen is kritizálták az effajta állatkínzást: „Sérült tevék megfelelő folyadékpótlás nélkül kényszerülnek dolgozni. felhívtuk a figyelmet erre a problémára, de a személyzet nem foglalkozott velünk." Vagy: „Nagyon rossz élet ez a tevék és a lovak számára, csontvázak sétálnak a takaró alatt. Ne üljetek ezekre a szegény állatokra, ez állatkínzás."

A múlt fenséges sivatagi hajói, a karavánok mára a kereskedők gyors profitszerzésének áldozataivá váltak. Az állatok jóléte itt aligha játszik szerepet.

Az egyiptomi kormány már régóta tisztában van a problémával. A munkára fogott állatokkal való visszaélés sérti az ország alkotmányának 45. cikkét, amely kötelezi az állattartókat „az állatokkal való kíméletes bánásmód biztosítására".

Ezért az egyiptomi turisztikai minisztérium 2020 októberében bejelentette, hogy be kell tiltani a turisták tevegeltetését és a lovaskocsikat a gízai piramisok környékén és a régészeti lelőhelyeken.

A jövőben csak elektromos autók és elektromos túrabuszok szállítják majd a helyszínre a turistákat, írja a time.news.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek