Akár 275 euróba is kerülhet egy ártatlan szelfi ebben az olasz faluban

Portofino egy kevesebb mint 400 lakost számláló festői halászfalu Olaszország északi részén, amely az elmúlt évtizedekben a nemzetközi sztárvilág üdülőhelyévé vált. Rendszeres látogatói között olyan hírességek is szerepelnek, mint Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, valamint a Kardashianok és Beyoncé – írja a turizmus.com a TTG nyomán.

Portofino rendszeres látogatói között hírességek is vannakForrás: TravnikovStudio/Shutterstock

A helyiek azonban úgy tűnik, megelégelték a tereken tolongó turistákat, akik az elmúlt hetekben állítólag „anarchikus káoszt" okoztak a városban. A település polgármestere Matteo Viacava új szabályt vezetett be: úgynevezett vörös zónákat jelölt ki, amelyek megakadályozzák, hogy a turisták a falu főterén tolongjanak a tökéletes szelfiért. Az új szabály október 15-ig minden nap reggeltől este 6 óráig van érvényben.

A kijelölt területeken a gyaloglás megengedett, de tilos várakozni vagy találkozókat szervezni. Az önkormányzati rendelet szerint 68 és 275 euró közötti bírságot kell fizetnie annak, aki nem tartja be a rendelkezéseket.

"Nem az a cél, hogy exkluzívabbá tegyük a települést, hanem hogy mindenki élvezhesse Portofino szépségét, miközben vigyáz rá" – mondta a polgármester az olasz újságoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek