Autóval karambolozott a néhai drogbáró nílusi vízilovainak egyike

Ezeknek a magukra hagyott, vad állatoknak nem állja útját senki. Arra mennek amerre a kedvük tartja, és veszélyt jelentenek az emberekre is, mert sokan közülük átkelnek a forgalmas autópályán. Ez történt április 12-én késő délután is, és karambol lett a vége.

Az egykor elszabadult vizilók egyre növekedő populációja fenyegetést jelent a helyi ökoszisztémára nézveForrás: Parque Tematico Hacienda Napoles/Facebook

Pablo Escobar néhai drogbáró túlszaporodott nílusi vízilovainak egyike egy terepjáróval ütközött Escobar egykori birtokának közelében, a Bogotát és Medellínt összekötő autópályán. A balesetben érintett terepjáró utasai sértetlenek maradtak, a víziló viszont a helyszínen elpusztult - közölték szerdán a helyi környezetvédelmi hatóságok.

David Echeverri López, a Cornare hatóság biológusa felhívta a figyelmet, hogy "a vízilovak kiszámíthatatlanok, bármely pillanatban emberre támadhatnak!"

A medellíni drogkartell hajdani vezetője két vízilovat és más egzotikus állatot, köztük zsiráfokat, zebrákat és kengurukat tartott a farmján. Halála után ezek többségét eladták, a vízilovak azonban a helyükön maradtak, ellenőrizetlen szaporodásukról mi is írtunk itt az oldalon.

Mára az állatok az Afrikán kívüli legnagyobb, több mint 100 egyedből álló populációt alkotnak. A Dél-Amerikában invazív fajnak számító vízilovak egyre több problémát okoznak, őshonos állatfajokat szorítottak ki, halászokat támadtak meg. Kolumbia nemrég felvetette, hogy 70 példányt Indiába vagy Mexikóba telepíthetnének át a helyi állomány létszámának csökkentése érdekében, de érdemi lépés még mindig nem történt.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek