Együtt megyünk a Holdra, a Marsra, és azon túl!

A NASA még a hét elején mutatta be a 2024 novemberében a Holdra induló Artemis II legénységét. A küldetés résztvevői Christina Koch, Jeremy Hansen küldetésspecialista, Victor Glover pilóta és Reid Wiseman parancsnok lesz.


„Az utazás és a küldetés azt kívánja megmutatni, hogy képesek vagyunk az emberi teljesítmény határait feszegetni, valamint azt, az emberiségnek szóló üzenetet erősíti, hogy visszatérünk a Holdra – mondta Bill Nelson, a NASA munkatársa. „Együtt indítjuk el a felfedezés új korszakát, a csillaghajósok és álmodozók új generációja, az Artemis generáció számára. Együtt megyünk a Holdra, a Marsra és azon túl" – tette hozzá.

A NASA űrszonda szelfije a HolddalForrás: Facebook/NASA Artemis

Az Artemis II 1,4 millió mérföldet tesz meg a Holdon körül egy 10 napos küldetés során. A repülés célja az Orion űrszonda életfenntartó rendszereinek és a mélyűrben való élethez, munkához szükséges emberi képességek tesztelése - olvastuk a travelandleisure.com oldalán. 

Mind a négy űrhajós egyedi perspektívát hoz a küldetésbe. 
Koch arról ismert, hogy részt vett a Nemzetközi Űrállomáson 2019-ben az első, kizárólag nőkből álló űrsétán, és megdöntötte a leghosszabb női űrrepülés rekordját. Hansennek, aki jelenleg a NASA-val dolgozik az űrhajósok kiképzésén és a missziós műveleteken, ez lesz az első utazása az űrben.
Glover a NASA SpaceX Crew-1 küldetésének pilótája volt, Wiseman pedig, nemrégiben a NASA űrhajósainak vezetője volt, 2014-ben a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén dolgozott repülőmérnökként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek