Gigantikus Hold hotel épül Dubajban

A kanadai Moon World Resorts Inc (MWR) tervező cég egy gigantikus kupolaszerű szállodát épít Dubajban, amely a Holdra hasonlít majd – olvasható a CNN oldalán.

A látványterv kicsit túlzás, de valahogy így fog kinézni a Holdra emlékeztető luxus szállodaláncForrás: Facebook/ Moon World Resorts Inc./Getty Images/Dblight

A cég társalapítója, Michael R. Henderson szerint a 224 méter magas és 10 hektáron elterülő szálloda fényűző, modern és teljesen integrált üdülőhely lesz, kongresszusi központtal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel, gyógyfürdővel. 

Az űrhajó-stílusú belső terek tematikus szórakoztatást ígérnek – megtapasztalhatjuk majd benne azt is, hogy milyen érzés lehet a Holdon sétálni. Hozzátette: "A projekt lényege, hogy elhozza az űrutazás új korszakát." Ráadásul a hely űrkutatási központként is működni szeretne, ezzel platformot biztosítva az űrügynökségeknek is.

A szállodai szobák terveForrás: Facebook/Moon World Resorts Inc.

Az űrturizmus jelenleg csak a legkiváltságosabb személyeknek elérhető, és ez valószínűleg még nagyon sokáig nem változik. A Virgin Galactic például nemrégiben 450 000 dollárért árult űrutakat.

Henderson szerint a Moon World Resort élmény lényegesen olcsóbb lesz, a holdsétára való regisztráció 500 USD-be fog kerülni a vendégeknek. Aki a Hold nagy szerelmese, és nagyon vastag pénztárcával rendelkezik, akár otthont is vásárolhat a komplexumban, az úgynevezett Sky-villák közül. Ezen kívül a 186 négyzetméteres lakások tulajdonosai életre szóló hozzáférést kapnak a Moon Owners Club tagsághoz. Az új luxus üdülőhely várhatóan 2027-re készül el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek