Elképesztő látvány: Megfagyott a könnycsepp egy teve szemén

Nemrég megírtuk, hogy az algériai Szaharában elképesztő látványt produkált a hóesés. Hasonlóképpen az elmúlt napokban több szaúdi városban is átlagosan mínusz 3 -fokra esett a hőmérő higanyszála, és hat északi várost is hó borít – olvasható a gulfnews.com oldalán.

Tevék Szaúd-Arábiában a havas homoksivatagbanForrás: Shutterstock/ Leo Morgan

Szaúd-Arábia északi, Turaif nevű városában a hétvégén mínusz 6 Celsius-fokot mértek, ami az elmúlt 30 év legalacsonyabb hőmérséklete az Arab-félszigeten. Szaúd-Arábia egyes részein olyan hideg volt, hogy megfagyott egy teve szemében a könnycsepp – látható egy helyi média videójában.

Az ottani Országos Meteorológiai Központ (NCM) szerint az időjárás az elkövetkezendő napokban lesz a legkeményebb, a fővárosban, Rijádban a mínusz 3 fokot is elérheti a hőmérséklet. A Badr-sivatagnál többen összegyűltek, hogy megcsodálhassák a tevék menetelését a hóval borított homokos területen.

Az extrém hideg sem akadályozta meg a rijádi hívőket abban, hogy mecsetekbe menjenek, és megtartsák a déli imákat. Számos kávézó külső teraszai is üresen álltak, mivel a vendégek inkább bent ültek a fűtőtestek mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek