Pokoli fájdalmat szenvedett el egy nő, aki beleesett a világ legveszélyesebb növényébe

Naomi Lewis-nak igen szerencsétlen találkozásban volt része az ausztráliai North Queenslandben, amikor tavaly júniusban leesett a kerékpárjáról és legurult az ösvényről. Sajnos ez még a kisebb gond lett volna, de a világ egyik legmérgezőbb növényében landolt, amit a köznyelv Gympie-Gympie-nek hív. Innentől ugyanis hat hónapig tartó megpróbáltatásai vették kezdetét. A négy gyermekes édesanya szerint ez a fájdalom sokkal rosszabb, mint a szülés. 

A tudomány Dendrocnide Moroides-nak nevezi ezt a növényt, de „öngyilkos növénynek is becézik" az általa okozott szörnyű fájdalom miatt, illetve „óriás ausztrál szúrófának" is hívják, nyilvánvaló okokból. Aki hozzáér, annak a mérges pókok és skorpiók mérgéhez hasonló anyagot fecskendez a bőrébe, ami akár kilenc hónapnyi elviselhetetlen fájdalommal is járhat.

A Dendrocnide moroides, a világ egyik legmérgezőbb növénye, becenevén Gympie-GympieForrás: Steve Fitzgerald/Wikipedia

Ha valaha is a világ azon részén jártok, felismerhetitek a Gympie-Gympie-t, mert kicsit úgy néz ki, mint egy nagy csalán, és széles, ovális vagy szív alakú levelei vannak. Termése is van, amely kissé a málnára hasonlít, de ne essetek kísértésbe – azt is apró szőrök borítják. A Queensland of University is készített róla egy ismertető kisfilmet, íme!

Az ABC-nek adott interjújában Naomi azt állította, hogy ez a valaha érzett legfurvább fájdalom volt, amit el kellett viselnie. Elmondása szerint három császármetszés és egy természetes szülése volt, és egyik sem közelítette meg azt a fájdalmat, amit érzett.

A balesetet követően a férje megpróbálta eltávolítani a bőrén lévő csípős szőrszálakat, amíg a mentők kiérkezésére vártak, majd Naomi a cairnsi kórházba került, utána pedig egy másik kórházba szállították át fájdalomkezelésre. Hét nappal később hazamehetett, majd hat hónapig tartó fájdalomcsillapításban és hőkezelésben volt része, de elmondása szerint bizonyos körülmények között a mai napig is érez fájdalmat a lába egyes részein – írja a ladible.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek