Szemétben találtak rá a tigriskölyökre, küzdenek az életéért

Egy állatkerti parkoló szemetesében talált fehér tigriskölyök életéért küzdenek görög állatorvosok. A három hónapos kölyökre egy takarító talált rá; a szakértők szerint az állat illegális vadállat-kereskedelem áldozata lehet - közölte Jean-Jacques Lesueur, az athéni Attika állatkert alapítója. Az állatkert biztonsági kameráinak felvételein láttak egy járművet, amely éjszaka hajtott oda a szemeteshez. Lesueur szerint most próbálják megtalálni a rendszámtábla alapján.

Fehér tigriskölyök az Attica Zoológiai Parkban Spata városában - de nem a most megtalált példányForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

"Ez az első alkalom, hogy valaki ilyen állatot hagyott az állatkert előtt. Úgy értem, volt már dolgunk sorsukra hagyott állatokkal, de ezek általában kutyakölykök, kiscicák, vagy teknősök voltak, tigris nem volt még soha" - hangsúlyozta.

A nőstény tigriskölyök súlyos állapotban került az állatorvosok elé, sovány volt és kiszáradt. "Amikor először a szemem elé került a kölyök, nem hittem el, amit látok, nem tudtam felfogni, hogy egy állat ilyen állapotban lehet" - számolt be az első benyomásáról Noi Pszarudaki állatorvos. "Feltehetően nem megfelelően etették, és súlyos hiányt szenvedett vitaminokban és ásványi anyagokban, ami rendkívül törékennyé tette a csontjait" - tette hozzá.

Röntgenfelvételeken egy fémtűt is találtak a hátsó lábában.

Lesueur szerint amennyiben a tigriskölyök életben marad, menhelyre kell majd áttelepíteni, mivel az állatkertben nincsenek a fajtájából példányok. Nemzetközi természet- és állatvédelmi szervezetek már felvették a kapcsolatot az állatkerttel és segítséget kínáltak.

Andrea Cerny, az állatkert nagymacskákért felelős gondozója leszögezte: a tigrisek méretüknél, táplálkozásuknál és agresszivitásuknál fogva nem háziállatnak valók. "Nagyon veszélyes állatok, hatalmas gyilkos ösztönnel" - fogalmazott a gondozó, aki szerint a háziállatként tartott tigrisek nagy részét sorsára hagyját vagy megölik.

Az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) szerint az illegális vadállatkereskedelem egy több milliárd eurós üzletág. Az európai vevők gyakran afrikai és ázsiai országokból szerzik be az egzotikus állatokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek