Házikedvencek temetője épül Barcelonában

A barcelonai városi vezetőség nemrég bejelentette, hogy tervben van az ország első kisállattemetőjének megnyitása. A cél az, hogy a tulajdonosok egy nyugodt és kedves környezetben tudjanak elbúcsúzni szeretett négylábú barátaiktól. A tervek szerint a temető 2024 végére készülhet el, és hagyományos temetéseket, valamint hamvasztási lehetőséget is kínálni fog - írták a Themayor.eu cikkében.

Egy szeretett kutya sírköve (1949-1959), Cassadaga, New York államForrás: Michael Williams / Unsplash

Amilyen sok elkötelezett kutya és cica tulajdonos él Barcelonában, a városi vezetőség szerint egy évben legalább 7000 szertartásra kerül majd sor. A Barcelona Secreta legutóbbi felmérése szerint 180 ezer kutya él a katalán fővárosban, és a helyi családok 50%-a állattulajdonos.

A megkérdezett tulajdonosok 20-30%-át érdekelnék a kisállattemető szolgáltatásai, pontosabban egy olyan hely, ahol az állatok méltóságteljes körülmények között indulhatnak az utolsó útjukra.

Az elsődleges elképzelések alapján a kisállattemető helyszínét a Montjuïc és a Collserola temetőinek területén keresik az illetékesek. A projekt 1,1 millió euróba kerül majd, és a szolgáltatásokat 200 eurótól lehet igényelni. A városi vezetőség szóvivője szerint azért ilyen drága a beárazás, mert a tulajdonosok "magas minőségű szolgáltatásokat" kapnak majd. Egyébként kollektív hamvasztásra és temetésre is lesz lehetőség, így a költségeket a gazdák el tudják egymás között osztani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek