Videó: Fehér cápa akadt egy család horgára Floridában

Egy észak-dakotai család floridai nyaralása váratlan fordulatot vett, amikor a horgásztúrán, legnagyobb meglepetésükre, egy nagy fehér cápa akadt a horogra – olvasható a Newsweek oldalán.

A család a floridai Fort Lauderdale-ben töltötte nyaralását, amikor horgászni indultak egy helyi horgásztúrákat szervező cég csapatával. Ekkor történt az emlékezetes találkozó a nagy fehér cápával. "Ez életünk legjobb napja!" – mondták a fedélzeten tartózkodó gyerekek, akik nem is sejtették, hogy ilyen eseménydús programban lesz részük.

Eleinte csak kisebb halakat fogtak, aztán váratlanul valami igazán nagy kezdte el húzni a damilt. A család körülbelül 40 percnyi fárasztás után húzta a cápát a csónak felé. A nagy fehér cápák a világ minden táján megtalálhatók, bár gyakrabban fordulnak elő a mérsékelt égövi területek partvidékein. Akár 6 méter hosszúra is megnőhetnek, és 500-800 kilót is nyomhatnak. 

Az Egyesült Államokban Floridában történik a legtöbb cápatámadás. Az elmúlt évben 16 olyan esetet észleltek, amikor fehér cápák provokálatlan támadást indítottak ember ellen, ami az Egyesült Államokban elkövetett összes cápatámadás 39 százaléka. Ezek egyike sem bizonyult végzetesnek, bár a jelentések szerint 2022-ben öt ember halt meg a világon cápatámadások következtében.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Martin Prochazkacz)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek