Amszterdam visszaszorítaná a zülleni érkező turistákat

A művészetekben, történelemben és kultúrában gazdag holland fővárosnak kétségtelenül megvan a maga vonzereje. De vannak, akik számára inkább más dolgokról ismert – nevezetesen a kannabiszt áruló kávézóiról és a piros lámpás negyedről.

Amszterdam piros lámpás negyedeForrás: hurricanehank/Shutterstock

Mint az jól ismert, Amszterdam sokkal szabadabban kezeli a prostitúciót és a marihuána fogyasztást, mint a legtöbb európai város. Legálisak a bordélyházak, a kávézókban pedig a marihuána-fogyasztás is megengedett.

Ám a holland főváros most úgy döntött, hogy egy új, "maradj távol" című kampánnyal megpróbálja elvenni azon turisták kedvét, akik csak emiatt jönnének.

A kampány kezdetben csak a brit turistákat célozza meg, akiket a város leghírhedtebb, legbosszantóbb látogatóinak tartanak. Ha azonban sikeres lesz, akkor kiterjesztik más országok utazóira is.

A kampány mellett város korlátozni akarja a legénybúcsúk és leánybúcsúk számát, csökkenteni tervezi a folyami hajóutakat is, a kannabisz fogyasztását pedig betiltaná a belvárosban. A piros lámpás negyeddel is komoly terveik vannak; egy új, a belvároson kívülre eső „erotikus központba" szeretnék költöztetni, írja a Time Out brit magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek