Elképesztő Repülőház épült egy magyar erdő közepén

A 12 éves Lujzi megálmodta, megtervezte és építtetett egy különleges Repülőházat a zalai erdő közepére, ahová elvonulhat és ottalvós bulit szervezhet a barátaival. 

A kislány ötletével a Hello Wood magyar építészirodát kereste meg, akik egy kerek ablakos, pasztellkék repülőgép formájú gyerekbirodalmat építettek a lankás zalai dombok ölelésében. Lujzi kiskora óta imád repülni, és szeretett volna egy olyan repülős játszóházat magának, ahová elvonulhat, vagy áthívhatja barátait, és ahol akár többen is alhatnak. 

Repülőház az erdő közepénForrás: Facebook/Hello Wood

Kiforrott elképzelésekkel és papírra vetett tervekkel érkezett már az első egyeztetésekre is. Édesapja támogatásával végigkövette a tervezési folyamatot, és ma már egy minden szükségessel felszerelt kis birodalom boldog tulajdonosa – írják a Lakáskultúra oldalán. 

A megvalósult kabin szárnyai tágas teraszokat alkotnak, bejárata kis reptéri lépcsősorral érhető el. A belső térben egy apró konyha, fürdőszoba, beépített íróasztal és pad, továbbá ágy is helyett kapott. A berendezés különlegessége, hogy Lujzi apukája valódi repülőgépülést és emléktárgyakat is szerezett kislánya új birodalmába.

A belső térben is minden a repülés körül forogForrás: Facebook/Hello Wood

 A Hello Wood azt nyilatkozta, hogy számukra a Repülőház építése igazi kihívás volt, és örömmel vállalták a különleges megbízást. "Nagyon izgalmas feladat építészként olyan épületet tervezni, ahol szempont, hogy a végeredmény aranyos legyen. Mindeközben érdekes kihívást jelentettek a hagyományos építészettechnológiai megoldások – mint vízszigetelés, párazárás, hőszigetelés – integrálása a szabad formába." – mondta Fülöp Tamás, a Repülő vezetőépítésze. A Repülőház több mint ezer különböző térbeli elemből állt össze, az egységes letisztult forma miatt sem csomópontok, sem csatornázás nem kaphatott helyet az épület külső oldalán, ezért egy innovatív, vízszigetelő réteget építettek, amely biztosítja az időtállóságát.

Lujzi azt mondta, örülne, ha mások is megtapasztalhatnánk, hogy milyen érzés a Repülőházban megszállni, ezért fontolgatja, hogy kiadja vendégeknek egy-egy éjszakára is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek