Popóbillegető, királyi corgikról nyílik kiállítás Londonban

Hat hónappal II. Erzsébet halála után, a királynő kedvenc kutyáiról készült fotókból nyílik kiállítás Londonban március 8-án, vagyis a mai napon.

A királynő corgijai Muick és Sandy a Windsor kastély falain belül a gyászmenet végét várvaForrás: AFP/Glyn Kirk

A The Queen and her Corgis (A királynő és corgijai) címmel a Wallace Collection múzeumban nyíló kiállításon kilenc, korábban nem publikált, II. Erzsébet élete során készült fényképet mutatnak be. A fotók, amiken a nagy popójú, hegyes fülű és hosszúkás törzsű kutyák játszák a főszerepet, a néhai királynő életének minden tizedik évében készültek - mondta el az AFP-nek Xavier Bray, a kiállítás kurátora.

A rövid lábú kis kutyák elválaszthatatlanok II. Erzsébet imázsától. A királynő több generáción át mintegy harminc corgit nevelt, elősorban a Pembroke fajtából, de a corgi és a tacskó keresztezésével létrehozta a "dorgi"-t is.

A kép 1970-ben készült II. Erzsébet királynőről és akkori kutyájárólForrás: AFP

A több mint ötezer fotóból kiválasztott képek között privát felvételek és hivatalos fotók is vannak. A gyűjtemény legrégebbi darabja 1936 augusztusában készült. Ezen a tízéves Erzsébet hercegnő látható, amint Londonban két corgijával, Jane-nel és Dookie-val játszik.

A kurátor szerint a felvételek sajátos szemszögből, a corgijaival fenntartott rendkívüli kapcsolaton keresztül mutatják be a királynőt.

Az egyik kiállított felvétel 2022. szeptember 19-én készült. A windsori kastély teraszán Muick és Sandy várja két őr kíséretében, hogy a Londonból indult gyászmenet a királynő Westminster-apátságban tartott gyászszertartása után elérje a kastélyt, amelynek kápolnájában az uralkodót végső nyugalomra helyezték. A két corgit András herceg, a királynő kisebbik fia vette magához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek