Tényleg II. Erzsébet királynő arcképe emelkedett ki a tengerből?

Ian Sproat fotós 12 óra leforgása alatt mintegy 4000 képet készített a sunderlandi Roker Pier-nél, mire sikeresen lencsevégre kapott egy hullámokból feltörő női arcot – olvasható a BBC oldalán. 

A 41 éves villanyszerelőként dolgozó North Tyneside-i férfi azt mondta, hogy két éve kezdett el a fotózással komolyabban foglalkozni, hogy átvészelje a koronavírus-járvány okozta nehézségeket. Sproat szenvedélye a hullámok által alkotott formák megörökítése lett, és nem akart hinni a szemének, amikor a képeinek átnézése közben egy ismerős női arcra bukkant.

A fotó nagy visszhangot váltott ki, amikor Sproat megosztotta Instagram-oldalán a következő felirattal: "Amphitritét, a tengerek királynőjét, vagy inkább a nemrégiben elhunyt szeretett Erzsébet királynőt láthatjuk a képen?"

A férfi azt mondta a BBC-nek, hogy kompozíció szempontjából ugyan nem ez a legjobb kép, de mindenesetre nagyon különleges. "Minden nap egy kihívás, és ha aznap nem kapod meg a kívánt képet, tudod, hogy mindig van holnap, hogy újrapróbálkozz. A fotózás megváltoztatta az életemet, most már más ember vagyok." - tette hozzá Sproat. 

A borítókép forrása: Shutterstock/Colin Ward

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek