Ősi kriptát fedeztek fel egy angol város boltja alatt

Az angliai Maidstone-ban található e-cigaretta üzlet pincéjében fedeztek fel egy ősi kriptát – olvasható a BBC oldalán. A kriptára Sam Jessop az Evapo e-cigaretta üzletvezetője bukkant rá, mikor az üzlet pincéjébe merészkedett, hogy leolvassa a gázóra állását.

A Maidsotne-i High street, amelynek egyik üzlete alatt fedezték fel a történelmi jelentőségű leletetForrás: Les Chatfield/Wikipedia

A feltételezések szerint a 14. századból származó kriptában holttesteket és koporsókat helyeztek el egy kolostor alatt, amely a kutatók szerint egykor a Maidstone High Streeten állt még 1331-ben. 

Nem számítottam arra, hogy ilyesmit találok a pincében. Hogyan lehetett ez még mindig itt anélkül, hogy bárki is tudott volna róla?" – csodálkozott Jessop. 

Simon White történelemkutató szerint a kísérteties kripta mindenki számára nagy meglepetés volt.
"A Maidstone-ban élők jó lenne ha ráébrednének arra, hogy milyen komoly történelmünk van itt, és hogy ennek nagy része az utcák alá van temetve" – mondta.
White arra biztat mindenkit, aki információval rendelkezik Maidstone történelméről, jelentkezzen és kísérelje meg feltárni a város rejtélyes múltját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek