Szétfeszítette az állat állkapcsát, így élte túl a krokodiltámadást egy ausztrál tóban úszó férfi

A 44 éves férfi Queensland állam északi részén, a Cairns melletti Placid-tóban úszott csütörtök délben, amikor egy erős szorítást érzett a feje tetején. Hamar rádöbbent, hogy egy krokodil próbálja szétharapni a koponyáját. Az erős testalkatú, jó kondícióban lévő férfi minden erejét megfeszítve hátranyúlt a hüllő szájába és lefejtette fejéről az állat állkapcsát, amely végül bal kezének mutatóujján zárult össze – mondta el a médiának Paul Sweeney, a helyi mentőszolgálat tagja.

A mentős szerint a megtámadott és rémült férfinak sikerült kiúsznia a partra. Amikor a mentők rátaláltak, már meglepő nyugalommal fogadta őket. Paul Sweeney szerint a férfinak óriási szerencséje volt, mert ha a 1,5-2 méteresre becsült krokodil fogai a fő verőereket érték volna a nyakán, a támadás könnyen végzetes lehetett volna számára. A krokodiltámadás áldozatát könnyebb fej-, arc-, váll- és kézsérülésekkel szállították a cairnsi kórházba, ahol várhatóan hamar teljesen helyrejön.

A fotó csak illusztrációForrás: Shutterstock / Naypong Studio

A férfi nyolc éve hetente háromszor úszik a tóban, amely sósvízi krokodilok ismert élőhelye. A jelenlegi esős szezon a tenyészidőszak számukra, ilyenkor gyakrabban előfordulnak és könnyen agresszívvá válhatnak. A hatóságok eltávolítanak a tóból minden olyan krokodilt, amely veszélyt jelenthet az emberre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek