Hihetetlen látvány: Megfagyott cápát sodort partra a víz Amerikában

Egy elpusztult, részben megfagyott cápát sodort partra a víz Cape Cod tengerpartján, melyet egy épp arra sétáló helyi fotós fedezett fel – adta hírül a Foxnews. 

„Mindenre számítottam, csak erre a látványra nem a fagyos téli kalandom során" – osztotta meg Instagram-bejegyzésében Amie Medeiros helyi fotós. Medeiros hétvégén készített képeket a megfagyott cápáról a brutális hideg közepette a Massachusett-félszigeten. 

A képen a partra mosott cápa az egyik oldalán, tátott szájjal és borotvaéles fogakkal látható. "Bár a hideg idő állhat a cápa pusztulásának hátterében, a jobb oldalán található sérülés más balestre utal" - jegyezte meg a FOX Weather. John Chisholm tengerbiológus szerint az egyed egy hím heringcápa, amely akár 3,6 méter hosszúra és 226 kilogramm tömegűre is megnőhet. A FOX Weather szerint a heringcápa a hideg, mérsékelt vizeket kedveli.

A tengerbiolúgus úgy véli, hogy a cápa már a megfagyása előtt elpusztult, és egy másik tengerparton is feltűnhetett, mielőtt a víz ide sodorta. Mikor közelebbről megvizsgálta a tetemet, kiderült, hogy valaki már elvitte a cápa farkát, uszonyait és a fogait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek