Cápatámadás miatt megszakították a szörfversenyt és lezártak két strandot Sydneyben

Megszakították az Ironman rendezvényét és lezártak két népszerű strandot az ausztráliai Sydneyben, miután többen is szemtanúi voltak annak, hogy bikacápák támadtak egy delfinre – adta hírül a CNN.

A vízimentők lezárták a Manly és Shelly strandokat, ahol több száz ember gyűlt össze a Manly Open Classic szörfversenyre – egy olyan közösségi eseményre, amely magában foglalja az Ironman versenyeket is, amelyeket a hétvégén kellett volna megtartani. 

A Surf Life Saving által üzemeltetett drónok számos cápát észleltek a területen, és többen is látták, ahogy a sekély vízben köröző delfint megtámadja két bikacápa. A delfin uszonya súlyosan megsebesült, ezért a partra sodródott és elpusztult.

A vízimentők azonnal kiparancsolták az úszókat a vízből, a nagy szörfkarnevált pedig felfüggesztették - írja a szervezet közleményében. Hozzátették, hogy a nevezési díjakat visszatérítik, és megígérik, hogy további protokollokat vezetnek be az ilyen jellegű kockázatok mérséklésére. Sydney közelében viszonylag ritkák a halálos cápatámadások, az elmúlt 60 évben mindössze két esetről számoltak be, az egyik tavaly februárban történt, akkor egy egy brit úszót ölt meg egy fehér cápa a város keleti részén.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Andrea Izzotti)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek