Megszűnik a kötelező maszkviselés a spanyol tömegközlekedési eszközökön

Spanyolországban hamarosan megszűnik a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a kormány február 7-i ülésén dönt a szaktárca javaslatáról - adta hírül az MTI.

Február 7-én döntenek a maszkviselés eltörléséről a spanyol tömegközlekedési eszközökönForrás: AFP/Gabriel Bouys

A spanyol egészségügyi miniszter elmondta: a járványügyi adatok olyan kedvező helyzetet mutatnak, amely lehetővé teszi ezt a lépést. "Epidemiológiai szempontból minden mutató terén nagyon stabil a helyzetünk" - fogalmazott.

Hozzátette: az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint a gyógyszertárakban továbbra is viselni kell a maszkot.Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt 2020 nyarán tették kötelezővé a maszkviselést. A korlátozást szabadtéren tavaly februárban szüntették meg, két hónappal később pedig a zárt nyilvános helyek is mentesültek az előírás alól. A dél-európai országban a járvány kezdete óta 13,7 millió esetben diagnosztizálták a fertőzést, amelynek következtében több mint 118 ezer vesztette életét. A koronavírus elleni vakcina legalább két dózisát az oltható, 12 évnél idősebb lakosság 92,6 százaléka, több mint 39 millió ember kapta meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek