Az utolsó beutazási korlátozások is megszűntek Spanyolországban

A hivatalos állami közlönyben (BOE) megjelent rendelkezés értelmében október 21-től már az unión kívüli országokból légi vagy tengeri úton érkezőket sem vetik alá az eddig esetlegesen előforduló, szúrópróbaszerű ellenőrzéseknek. Ez azt jelenti, hogy nincs már testhőmérséklet mérés, fizikai szemrevételezés és a dokumentumokat sem ellenőrzik megérkezéskor.

Forrás: Gerd Altmann / Pixabay

Az intézkedés vonatkozik az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére belépőkre is. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírusos esetek visszaszorulása és a magas átoltottság teszi lehetővé az összes beutazási korlátozás feloldását.

A szaktárca azonban felhívta a figyelmet arra, hogy indokolt esetben bármikor visszaállíthatók a most megszüntetett intézkedések, ezért a Spanyolországba utazóknak indulás előtt továbbra is érdemes tájékozódniuk az aktuális szabályokról.

Illetve egy dolog továbbra is kötelező, a tömegközlekedési eszközökön, valamint az gészségügyi és szociális intézményekben horfani kell az orrot és szájat eltakaró maszkot - olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek