Tombol a járvány: Kínában ismét rekordot döntött a koronavírus fertőzöttek száma

Kína csütörtökön rekordszámú napi COVID-fertőzésről számolt be, és ismét több régióban rendeltek el járványügyi szigorításokat, valamint több körzetet is karantén alá vontak – olvasható a CNN oldalán.

Folyamatosan emelkedik a pozitív esetek száma KínábanForrás: AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

Az Országos Egészségügyi Bizottság (NHC) szerdán 31 444 esetet regisztrált – ez meghaladja a korábbi csúcsot, a 29 317-et, amelyet április 13-án regisztráltak a hónapok óta zárlat alatt levő Sanghajban. Pekingben fél év után először 4 halálos áldozatot is regisztráltak, így a Covid-19-nek már 5232 igazolt halálos áldozata van az országban.

A város illetékesei azt mondták, hogy egy nagy kiállítási központot ideiglenes kórházzá alakítanak át a Covid-betegek kezelésére. A hét elején több kerület iskoláinál is online oktatást vezettek be, és arra szólították fel a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és zárják be az éttermeket, múzeumokat, bevásárlóközpontokat, edzőtermeket és szépségszalonokat. Megszigorították a városba való beutazásra vonatkozó szabályokat is, előírva, hogy a Kína más részeiről érkezőknek három napig tartó Covid-tesztnek kell alávetniük magukat, mielőtt elhagyhatják szálláshelyüket. 

Az éttermeket, múzeumokat, szépségszalonokat és edzőtermeket ismét be kellett zárniForrás: AFP/Jade Gao

Pár hónapja még úgy tűnt, hogy Kína a gazdaság helyreállítása érdekében enyhíteni kezdett a zéró-Covid-politikán, és a helyi lakosok és vállalkozások végre fellélegezhettek, azonban most úgy tűnik, hogy a cégek és különösen az ügyfelekkel személyes kapcsolatot tartó intézmények attól tartanak, hogy jövő évig sem maradnak életben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek