Ő a világ legidősebb kutyája

Egy 23 éves ohiói csivava keverék, Spike lett a világ legidősebb élő kutyája – adta hírül a CNN.

Az 1999 novemberében született Spike 2022. december 7-én szerezte meg "A világ legidősebb kutyája" címet, és ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. Spike gazdájához, Rita Kimball-hoz csaknem 14 éve került, miután 2009-ben elhagyottan talált rá egy élelmiszerbolt parkolójában. Kimball szerint akkor a kutya nagyon rossz állapotban volt, a hátát leborotválták, a nyakán pedig vérfoltok voltak egy lánc vagy kötél miatt. 

Miután egy élelmiszerbolt tulaja közölte vele, hogy a kutya három napja ott kóborol, Kimball hazavitte az akkor 10 éves kutyust. „Spike rögtön beugrott mellém az autóba, nagyon izgatott volt, mintha tudta volna, hová megyünk. Ennek így kellett lennie" – mondta Kimball a közleményben.

A világ legidősebb kutyája, Spike 23 évesForrás: Facebook/Guinness World Records

A közlemény szerint a mindössze 5,8 kilogrammos súlyú Spike az évek során több termetesebb állat támadását is túlélte. Kimball először akkor döbbent rá, hogy Spike-nek van esélye arra, hogy csúcskutyává váljon, amikor meghallotta, hogy egy korábbi rekorder, Pebbles a foxterrier 2022 októberében pusztult el 22 és fél évesen. Bár a 23 éves Spike már szinte vak, és nagyothall, ma már egy igazi kis hírességnek számít – mondta Kimball, hozzátéve, hogy az idős kutya a mindennapokban olyan emberek közelében szeret lenni, akiket ismer, és Kimball farmjának állatait is örömmel látogatja. A Guinness Rekorodok Könyve szerint minden idők legöregebb ismert kutyája egy Bluey nevű ausztrál pásztorkutya volt, aki 1939-ben pusztult el 29 évesen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek