Elgázolták Olaszország híres sütitolvaj medvéjét

Az olaszok egy ritka barna medvét gyászolnak, aki az Abruzzo régió kis hegyi falvaiban tett kirándulásairól vált híressé – olvasható a The Guardian oldalán.

A szeretetteljes nevén Juan Carrito, a hároméves appennini barnamedve hétfő délután életét vesztette, miután egy autó elütötte Castel di Sangro városában. Az elgázolt állatot az erdészek bevitték az állatkórházba, de nem sikerült megmenteni az életét.

„Nagy fájdalommal értesültem Juan Carrito, Abruzzo leghíresebb és legkedveltebb medvéjének halálhíréről" – mondta Marco Marsilio regionális elnök. Carrito a lakott területekre tett kirándulásairól vált ismertté, 2021-ben betört az egyik helyi pékségbe, és behatolt az egyik híres étterem konyhájába is. 

A helyi lakosok többször rajtakapták a 150 kilós medvét, amint egy szökőkútból iszik, kukákban turkál, maradék pizzát és szendvicseket eszik, és gyümölcsfákra mászkál a faluban. Akciói után az éhes állatot elfogták és egy távoli, kevésbé lakott területére száműzték, de nem sokkal később ismét visszatért, és a hónap elején a helyi sípályán lepte meg a látogatókat. 

Az appennini barnamedve kritikusan veszélyeztetett faj, amely az Appenninek hegységeiben él Abruzzo, Lazio és Molise régióiban. Számuk a területen az elmúlt két évtizedben körülbelül 50-re csökkent, feltehetően az illegális vadászat vagy az autógázolások miatt.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Valeriomei)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek